27.02.2017, 09:14
Başbuğ, Ülkücüler ve Bahçeli
Cumhuriyet dönemi başlangıcından başlayan milliyetçilik akımı 1960'lardan sonra rahmetli Alparslan Türkeş in Hindistan sürgününden döndükten sonra CKMP’ye (Cumhuriyetçi Köylü Partisi) girerek bu partiyi daha sonra Milliyetçi Hareket Partisine çevirmesiyle siyasetini sürdürdü. Türkeş partisindeki gençleri yerli ve milliyetçi değerlerle yetiştirip donattı.
O günün solcu medyası Hürriyet ve Cumhuriyet gazeteleri bu gençliğe komando ismini taktı. Gençliğe ülkücü de dendi. Bu hareketi solcu, ulusalcı, laikçi kesim hazmedemedi.
Türkiye sosyalistlerce kuzeyden ve güneyden kuşatılmaya çalışıldı ve sol-sağ çatışması başlatıldı. Örgütlenen ülkücü gençlik 1970-1980 yılları arasında solcularla mücadeleye girdi ve binlerce şehit verdiler. Milliyetçi hareket Partisi hükümetler de yer alarak mücadelesini sürdürdü. Solculara ve komünistlere CHP Siyaseti destek sağlıyordu. Milliyetçiler ve ülkücüler komünistlere karşı mücadele edip kale gibi durdular. Komünistler ülkeyi işgal edemediler, bunda en büyük pay rahmetli Türkeş'in payı oldu. 1980 askeri darbesi ile Anadolu çocukları ve ülkücüler mahkemelere çıkartılıp suçlu muamelesi gördüler. Lenincı, Maocu komünistlerle bir tutulup idam edildiler. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu gibi binlercesi yıllarca hapishanede çile çektiler. Kan kusup kızılcık şerbeti içtiler. Helal lokma yiyenler ve süt emenler memlekete sahip çıktılar. Alpaslan Türkeş'in ölümünden sonra MHP'nin başına Devlet Bahçeli ülkücülerin desteğiyle seçildi. Az konuşup çok tefekkür eden devlet bahçeli olup bitenlerden ders çıkartıp siyasetini yürüttü. Yıllardır ülkücüleri muhafaza edip fitneden ve sokaktan uzak tuttu. 1999 seçimlerinde %18 oy alan Milliyetçi Hareket Partisiyle üçlü koalisyona girip Başbakan yardımcısı oldu. Üç yıl sonra Bahçeli'nin istemesi ile koalisyon hükümeti bozuldu ve seçime gidildi. Yıllardır MHP'nin başında bulunan Bahçeli, tam bir memleket sevdalısıdır. 15 Temmuz Fetö darbesinin ilk saatlerinde karşı çıkıp ülkücülerin ve milliyetçilerin ülkeye sahip çıkmasını istedi. Erdoğan'a ve hükümete destek verdi. CHP başkanı Kılıçdaroğlu ise önceden darbe de tankların üzerine çıkıp ölürüm diyen kişi darbe başarısız olunca sesi çıktı ve karşı olduğunu söyledi. Fetö Devlet Bahçeli'yi yok etmek için muhalif kanada ve meral Akşener'e destek verip partiyi ele geçirmek için mücadele ettiler. Ama mücadeleleri sonuç vermedi. Bahçeli ve MHP dimdik ayakta durmaktadır. Sayın Bahçeli Türkiye'nin geleceğini düşünerek 15 Temmuz gibi darbelerin olmaması için Türkiye'nin geleceği için anayasa değişikliğine evet diyerek destek verip referanduma gidilmesini TBMM'de onaylayıp halka sunmuştur.
MHP'nin ve ülkücülerin memleket için evet demesini istemiştir. Evet, evet, evet demiştir.
