ÜNİVERSİTEYE 6 BİN YENİ ÖĞRENCİ

Son yıllarda gerçekleşen başarısı ve birçok alanda elde edilen dereceler ile şehrin de yaşanabilir değerleri harmanlandığında birçok öğrencinin tercih edeceği bir yer haline gelen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) yeni öğrenim döneminde de tüm hazırlıklarını tamamladı.

EĞİTİM 07.08.2023, 07:58 07.08.2023, 08:01
ÜNİVERSİTEYE 6 BİN YENİ ÖĞRENCİ

Son yıllarda gerçekleşen başarısı ve birçok alanda elde edilen dereceler ile şehrin de yaşanabilir değerleri harmanlandığında birçok öğrencinin tercih edeceği bir yer haline gelen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) yeni öğrenim döneminde de tüm hazırlıklarını tamamladı.

NÖHÜ bu yıl ilk kez veya yeniden açılan bölümlerinin de tanıtımına yaparken üniversitenin imkanları ve sosyal yaşamı hakkında da bilgiler paylaşmaya devam ediyor.

İKLİM VE DOĞA DOSTU ÜNİVERSİTE

Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs anlayışıyla yürüttüğü çalışmalarıyla yerleşke yaşanabilir ve doğa dostu yeşil kampüs niteliği kazanırken, öğrenciler Sıfır Atık’ta Üniversite kategorisinde En İyi Uygulama Ödülü’nün sahibi, Yeşil Kampüs (Green Metric) alanında dünyadaki tüm üniversiteler arasında ilk 500’de (442. sırada) yer aldı. Ayrıca Üniversitede Yeşil Enerji Evi de, hem öğrenciler hem de personeller tüm iç paydaşlarla sürdürülebilir ve iklim dostu kampüs konusunda farkındalık kazandıracak faaliyetler düzenlemeye devam ediyorlar.

ETKİNLİKLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerin ders dışı aktivitelerle rahatlamalarını sağlayacak bir anlayışa sahip bir Üniversite olarak kayda geçiyor. Öyle ki NÖHÜ’de 2022 yılında 100’den fazla kültür, sanat ve spor alanlarında etkinlik gerçekleştirildi. Yeni dönemde ise bu artırılarak devam ettirilmesi bekleniyor.

AKADEMİK TRANSKRİPT VE SOSYAL YETKİNLİK

NÖHÜ’de öğrenim gören üniversite öğrencileri yeterliliklerini gösteren bir akademik transkript alıyorlar. Bu transkript, bir anlamda öğrencinin alanındaki yetkinliğinin belgesi. Okul idarecileri bunun yanına öğrencilere sosyal anlamda yetkinliğini gösteren sosyal transkript de eklemek istiyor. Bu proje için de çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.

Bu yıl 31’nci yılına giren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 25 bini aşkın öğrenci potansiyeli ve 1700 kişilik akademik kadrosu ve idari personeli ile ülkemizin köklü ve güçlü yükseköğretim kurumları arasında yer alırken, bünyesinde 14 fakülte, dört enstitü, biri devlet konservatuvarı olmak üzere iki yüksekokul, altı meslek yüksekokul ve 14 uygulama ve araştırma merkezi mevcut. Geçen yıl kontenjanlarını ön lisans %100, lisans %98, genelde %99,36 doluluk oranı ile gerçekleştiren NÖHÜ bu yılda iddialı.

6 BİNDEN FAZLA YENİ ÖĞRENCİ KAZANDIRILACAK

NÖHÜ bünyesinde yeniden açılan bölümler ise bu oran katkı sağlayacağı gibi şehrin kalkınmasında da önemli rol oynayacak. Öyle ki; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne 2023-2024 dönemi için merkezi yerleştirmede lisans düzeyinde toplamda 3.330, ön lisansta ise 2.785 öğrenci alınacak. Kısacası 100’ü aşkın bölüm ve programda 6 bini aşkın yeni öğrenciyi Üniversiteye ve şehre kazandırılmış olacak.

ARGE VE İNOVASYON

Üniversite ayrıca bilim, Ar-Ge ve inovasyonda öncü ve nitelikli yönleri ile de öne çıkıyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi özellikle Merkezi Araştırma Laboratuvarı ile alandaki iki ayrı araştırma merkeziyle yenilenebilir enerji alanında Türkiye’de öncü ve uzman üniversiteler arasında yer alıyor.

YAKIT PİLİ ALANINDA UZMANLAŞAN ÜNİVERSİTE

NÖHÜ bu yıl içerisinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Hidrojen ve Yakıt Pili Alanında Uzmanlaşan Üniversite ünvanı almayı başardı. Merkezi araştırma laboratuvarındaki fotovoltaik ve nanoteknoloji alanındaki öğretim üyeleri ile öğrencilerin yürüttüğü bilimsel araştırmalar ise devam ediyor.

TARIM BİLİMLERİ

Her akademik birimi kendi alanında ülkemizde öne çıkan özelliklere sahip olan NÖHÜ, ulusal ve hatta uluslararası alanda öne çıkan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ise oldukça önemli bir fakülte. Fakültede Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Biyosistem Mühendisliği, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri ve Tarımsal Genetik Mühendisliği olmak üzere dört ayrı bölüm mevcut.

TIP FAKÜLTESİ VE DİŞ HEKİMLİĞİ

Üniversite’nin Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki Diş Hastanesiyle üçüncü basamak ağız ve diş sağlığı hizmeti veren bir eğitim kurumudur. 

Bunların dışında Tıp Fakültemiz de Üniversitemiz için ayrı öneme sahip fakültelerden. Bu yıl ilk mezunlarını veren Tıp Fakültesi, hem temel bilimleri hem de klinik bilimlerde güçlü ve deneyimli akademik kadrosuyla geleceğin hekimlerini yetiştiriyor.

BARINMA KONUSU

Barınma sorunu olmayan bir üniversite olan NÖHÜ’de ve Niğde’de barınma olanakları oldukça geniş, kolay ve ucuz. Kentte Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait toplam dokuz yurt mevcut. 8 bin 74’ü kız, 2 bin 394’ü erkek olmak üzere toplamda 10 bin 468 kişi kapasiteli bu yurtların beş tanesi merkez yerleşkede, iki tanesi Bor’da, bir tanesi şehir merkezinde ve geriye kalan bir yurt ise Ulukışla ilçesinde yer alıyor. Bunun yanında merkez yerleşkede Üniversiteye ait 101’i erkek, 91’i kız olmak üzere toplam 192 kişi kapasiteli Ayhan Şahenk Vakfı Öğrenci Yurdu da mevcut.

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)