Eski sanayide dönüşüm başladı

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Eski Sanayi projesinin başladığını söyledi. 

GÜNDEM 18.08.2021, 16:51
Eski sanayide dönüşüm başladı

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yerel basın ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek Eski Sanayi Dönüşüm Projesi çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
Başkan Özdemir, projenin startının verildiğini belirterek, Niğde merkezde yer alan 10,5 hektar alanı kapsayan eski sanayi bölgesinin 25 Eylül 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildiğini hatırlattı. 
Başkan Özdemir, hak sahipleri için bağımsız değerleme kuruluşunun her parsel için altı farklı seçenek sunduğunu belirterek, “Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm proje alanında 347 tane parsel ve 554 hak sahibi bulunmaktadır. Alandaki hak sahipleri ile yüz yüze görüşülerek bilgilendirilmeleri ve taleplerinin toplanması amacıyla proje alanında Belediyemizce bir ofis kurulmuş olup yaklaşık 3 aydır görüşmeler devam etmektedir. Proje alanında yer alan hak sahiplerimize uzlaşma sağlanması aşamasında; bağımsız değerleme kuruluşunun her parsel için belirlediği bedele karşılık olarak 6 farklı seçenek sunulmaktadır” dedi. 
Eski sanayi dönüşüm projesinde hiçbir hak sahibini mağdur etmeyeceklerini belirten Başkan Özdemir, hak sahiplerine sunulan 6 farklı seçeneği şu şekilde açıkladı; Birinci seçenek olarak Hıdırlık mevkiinde Belediyemizce yaptırılmış olan Yeni Sanayi alanındaki 200 adet 120 m2 lik ve 168 adet 60 m2 lik dükkanlar. İkinci seçenek olarak Ata Sanayide Belediyemizce yaptırılmış olan 14 adet 260 m2 lik dükkanlar. Üçüncü seçenek olarak Efendibey Kentsel Dönüşüm alanında Belediyemize ait 1+1, 2+1 ve 3+1 stok konutlar. Dördüncü seçenek olarak
değerleme bedelinin hak sahibine nakit olarak ödenmesi ve beşinci seçenek olarak da yerinde yapılması düşünülen projeden hak sahibi olma seçeneği mevcuttur . 
Ayrıca 6. seçenek olarak mobilyacılar-keresteciler ve mermerciler için yine Hıdırlık mevkiinde hayvan pazarı civarında 500 ve 1000 m2 lik arsalar planlanmıştır.
Proje alanında yaklaşık 3 aydır devam eden bilgilendirme ve talep toplama çalışmalarıyla alandaki hak sahiplerinin büyük çoğunluğu ile görüşme yapılmış olup; yarıya yakını ile anlaşma sağlanmış, resmi uzlaşma safhasına geçilecektir” dedi. 

Niğde Belediyesi

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)