Niğde Jeotermal Kaynak Saha İhalesi Yapılacak

Niğde’nin Altunhisar bölgesinde bulunan arazide jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ruhsatı ihalesinde büyük gün geldi. İhale 9 Ağustos Çarşamba günü yapılıyor.

GÜNDEM 08.08.2017, 10:04 08.08.2017, 10:05
Niğde Jeotermal Kaynak Saha İhalesi Yapılacak

Niğde’nin Altunhisar bölgesinde bulunan arazide jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ruhsatı ihalesinde büyük gün geldi. İhale 9 Ağustos Çarşamba günü yapılıyor.

Niğde İl Özel İdaresinin konuya ilişkin ilanı geçtiğimiz Temmuz ayında Resmi Gazete'nin ilgili sayısında yer alırken Ruhsat arama ihale ilanı ise önceki hafta Yerel gazetelerde de yayımlanmıştı. İşte o ihalede büyük gün geldi.  İlan göre; Niğde'nin Altunhisar ilçesi Uluören Köyü sınırları içerisinde bulunan 5 bin hektar alan da 3 yıl süreyle arama ruhsatı verilmesi  9 bin TL geçici teminat ve 300 bin TL tahmini bedelle ihaleye çıktı. 5 bin hektar alana sahip tahmini bedeli 300 bin lira olan jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama sahası ihalesi yarın (9 Ağustos 2017) saat: 11:00’de İl Özel İdaresi İl Genel Meclis binasında İl Encümeni tarafından yapılacak. İhaleye katılımın nasıl olacağı bilinmiyor fakat, Niğde için önemli adımlardan birinin ihalesi olacak.

DAHA ÖNCESİNE BAKINCA

Niğde ili sınırları içinde bulunan dört ayrı jeotermal kaynak arama sahası 2016 yılının 10’uncu ayında 3 yıllığına ruhsatlandırılmak üzere ihale edilmişti.  Niğde İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Niğde ili sınırları içinde bulunan dört ayrı jeotermal kaynak arama sahasının 3 yıl süreyle arama ruhsatı verilmesi amacıyla 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesi hükümlerine göre Açık Teklif Usulü ile ihale edilen alanlar; Bor ilçesi merkez ve Kemerhisar-Bereket-Bahçeli mevkiileri ile Ulukışla ilçesi Çiftehan mevkiinde bulunuyor.

GELECEĞE YATIRIM

Niğde merkez yerleşkelerine yakın olan bu bölgelerde yapılan ruhsatlandırma araştırmaları kapsamında elde edilecek olan veriler ve raporlar doğrultusunda gerekli işlem ve faaliyetler geçekleşecek. Niğde için oldukça önemli olan Jeotermal kaynaklar, ayrıca şehrin geleceğini de şekillendirecek. Niğde’de turizm den tarıma, enerjiden alternatif sektörlere kadar birçok konuda olumlu raporlar doğrultusunda yep yeni bir geleceğin ve gelişimin önü açılacak. Geçmiş yılın ruhsatlandırması ve arama çalışmalarının verileri henüz açıklanmazken bu bölgelerin Niğde’ye yep yeni bir vizyon kazandıracağı kesin gözle bakılıyor.

 

Kaynak: Borunsesi.com | İlçemizin Gerçek Sesi
Yorumlar (0)